Pak choi wok med cashewnötter

 

Här kommer en variant till av wok med nötter och kål. Även denna rätt är väldigt lättlagad, och trots de relativt korta ingredienslistan och enkla kryddningen blir den förvånandsvärt smakrik och god!

 

 

3-4 port

2 rödlökar

200 g savojkål (andra kålsorter går bra med, typ vitkål eller rödkål)

2 st pak choi huvuden

260 g naturella cashewnötter

1 vitlöksklyfta, pressad

2 msk citronjuice

1 tsk örtsalt

Olja till stekning

 

Skiva rödlökarna och strimla kålen och pak choien. Hetta upp olja i en wokpanna. Stek cashewnötterna tills de börjar bli gyllenbruna. Ta upp dem ur pannan. Stek löken i ca 1 min. Tillsätt kål, pak choi och vitlök och woka i ca 2 min. Dra pannan från plattan och tillsätt nötterna, citronjuice och salt. Servera!


Kål- och pekannötswok med tofu och vallmo

 

Här är ytterligare en rätt med en väldigt god kombination av smaker och konsistenser, nötighet från nötterna, krispighet från vitkålen, syrlighet från citronsaften och en fin balans av kryddsättning med senap, soja, vallmo och peppar.

 

 

4-5 port

900 g vitkål

270 g tofu

140 g pekannötter

1 gul lök

1 vitlöksklyfta, pressad

2 msk citronsaft

2 tsk dijonsenap

1 msk soja

2 tsk vallmofrön

0,5 tsk svartpeppar

Olja till stekning

 

Strimla vitkålen, skiva löken och tärna tofun. Hetta upp olja i en wokpanna och stek tofun tills den fått en fin stekyta, ca 10 min. Ta upp tofun ur pannan. Lägg i nötterna och stek i tills de börjar bli mörkbruna, ca 5 min. Ta upp nötterna ur pannan. Lägg i löken och stek i ett par minuter. Tillsätt vitlöken och låt den steka med i ca en halvminut. Lägg i vitkålen i pannan och stek i ytterligare ett par minuter. Dra pannan från plattan och rör ner tofun nötterna, citronsaft, senap, soja, vallmofrön och svartpeppar. Servera!


Röd currysoppa med svarta bönor och paprika

 

När jag åt på Naked Juice bar nyligen åt jag en riktigt god soppa med svarta bönor, paprika, kokosmjölk och röd curry. Här har jag försökt att återskapa receptet för den soppan. Den ser inte mycket ut för världen men den har en riktigt god smak! Dessutom är den väldigt lättlagad.

 

 

5 port

690 g kokta svarta bönor (avrunnen vikt)

2 röda paprikor

1 gul lök

8 dl kokosmjölk

1,5 msk röd currypasta

Olja till stekning

 

Grovhacka lök och paprika. Hetta upp olja i en gryta. Stek löken i ca 2 min. Tillsätt paprika och stek ytterligare ca 1 min. Rör ner kokosmjölken och den röda currypastan. Mixa soppan slät med en stavmixer. Servera med ett gott bröd!


RSS 2.0