Italiensk linssoppa

 

Det finns många goda recept på Kung Markattas hemsida! Här kommer min variant av deras italienska lenticchiesoppa. Det är en väldigt mustig soppa med goda smaker av rotfrukter, svamp och örter!

 

 

6 port

3 dl gröna linser

1 morot

1 palsternacka

2 selleristjälkar

250 g champinjoner

1 gul lök

1 purjolök

2 vitlöksklyftor, pressade

500 g krossade tomater

7 dl vatten

2 msk timjan

2 tsk örtsalt

1,5 tsk svartpeppar

1 kruka persilja

Olja till stekning

Riven parmesan och olivolja till servering

 

Grovhacka den gula löken. Skiva tunna skivor av morot, palsternacka, selleri, champinjoner och purjolök. Hetta upp olja i en gryta och stek alla grönsaker i ca 5 min. Låt vitlöken steka med sista minuten.Tillsätt linser, krossade tomater och vatten och låt koka i ca 25-30 min. Tillsätt bladen från persiljan och mixa soppan slät med en stavmixer. Servera den med riven parmesan och olivolja ringlad över.


Kokoslinssoppa med grön curry och quinoa

 

Den här soppan har goda smaker av kokos, lime och grön curry. Den har lite hetta och härligt tuggmotsånd från quinoa. Receptet är inspirerat från ett recept på Kung Markattas hemsida.

 

 
 
 
4 port

1,5 dl quinoa

2,5 dl röda linser

6 dl vatten

4 dl kokosmjölk

1 zucchini

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk ingefära

2 tsk grön currypasta

2 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

2 msk pressad limesaft

Olja till stekning

 

Tillaga quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en gryta och stek vitlöken i ca en halvminut. Tillsätt röda linser, vatten, kokosmjölk, ingefära, currypasta, salt och peppar och låt koka i ca 10 min. Skiva under tiden zucchinin och låt den koka med de sista 2 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Rör ner limesaft och quinoan. Servera!


RSS 2.0