Vegetarisk spaghetti bolognese med oliver

 

Här kommer en vegetarisk variant av spaghetti bolognese med smaker av oregano, tomater, oliver och en god olivolja. Det här är gott!

 

 

 

5-6 port

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, pressade

2 pkt kokta kikärter (460 g avrunnen vikt)

1 pkt kokta kidneybönor (230 g avrunnen vikt)

130 g gröna oliver (avrunnen vikt)

500 g krossade tomater

1 msk oregano

1 tsk örtsalt

1 tsk svartpeppar

1 krm cayennepeppar

Olja till stekning

En god olivolja

 

Hetta upp olja i en gryta. Stek löken i ett par minuter. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare en halvminut. Tillsätt krossade tomater och alla kryddor. Låt puttra ca 5-10 min. Rör ner bönor och oliver. Servera med spagghetti och rngla gärna en god olivolja över hela rätten!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0