Linsburgare med fetaost och soltorkade tomater och coleslaw

 

De här burgarna har en härlig medelhavsinspirerande smak. De passar att använda i många sammanhang. Här kommer ett förslag med coleslaw som är så gott!

 

 

 

4 port

1 sats linsburgare (se recept nedan)

1 sats coleslaw (se recept nedan)

1 sats vitlöksyoughurt (se recept nedan)

8 hamburgerbröd (eller valfritt bröd, gärna ett grovt)

8 isbergssalladsblad

1/2 rödlök, skivad

1 tomat, skivad

 

Tillaga linsburgare, coleslaw och vitlöksyoughurt enligt recept nedan. Servera linsburgarna i hamburgerbröd, med isbergssallad, vitlöksyoughurt, skivad tomat och rödlök.

 

Linsburgare

2 dl röda linser

2 morötter, grovrivna

1 gul lök, finhackad

1 dl solrosfrön

2 dl havregryn

150 g fetaost, grovt smulad

1 dl strimlade soltorkade tomater

1 tsk örtsalt

1 tsk chilipeppar

2 tsk oregano

Olja till stekning

 

Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda sedan alla ingredienser till burgarna. Forma burgare som är lika stora som de hamburgerbröd du valt och stek i olja till de fått en stekyta på båda sidor (ca 3-4 min per sida). Ger ca 8 burgare.

 

Coleslaw

400 g vitkål, skivad

2 morötter, skurna i tunna stavar

1/2 rödlök, hackad

2,5 dl créme fraiche

1 msk tomatpuré

1 tsk dijonsenap

0,5 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

 

Blanda alla ingredienser.

 

Vitlöksyoughurt

2 dl youghurt

1 vitlöksklyfta, pressad

 

Blanda!


Kommentarer
Postat av: linn

Kolla gärna in min Sheinside tävling på bloggen, kram! :*

2014-11-26 @ 16:51:01
URL: http://linnsees.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0