Kikärtscurry med halloumi

 

En kryddig tomatsås med kikärter är ju gott, och med halloumi blir det ännu godare! Receptet är inspirerat av ett recept från tidningen Buffé, nr 8, 2014.

 

 

 

4 port

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, pressade

2 pkt kokta kikärtor (460 g avrunnen vikt)

500 g passerade tomater

65 g färsk spenat

400 g halloumi, tärnad

2 tsk spiskummin

2 tsk garam masala

1 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

Olja till stekning

 

Hetta upp olja i en gryta. Stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg halloumin åt sidan. Stek löken ett par minuter. Tillsätt vitlöken och stek en halvminut till. Tillsätt därefter resterande ingredienser och låt puttra några minuter. Servera med ris.

 


Kommentarer
Postat av: Paulina Suonvieri

Åh fantastiskt gott! Perfekt för mig som gillar att äta vegetariskt då och då! :)

//hundredkitchenstories.blogg.se

2014-11-28 @ 23:09:17
URL: http://hundredkitchenstories.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0