Bönmos med pistage- och rosmarinhack

 

Varför inte använda bönmos istället för potatismos!? Till vegetarisk mat passar det ju perfekt eftersom man då inte behöver se till att det finns fullvärdigt protein i tillbehören, utan det passar t.ex. väldigt bra ihop med morotsbiffar (se receptet ”morotsbiffar med solrosfrön”, tidigare i bloggen från juni 2011) enligt bilden nedan. Här är en variant med vita bönor och cream cheese som blir väldigt krämigt och gott!

 

 

 

4 port

2 pkt vita bönor (460 g avrunnen vikt)

200 g cream cheese

0,5 tsk örtsalt

1 krm svartpeppar

1 krm vitpeppar

100 g pistagenötter, grovt hackade

3-4 kvistar rosmarin, repade

Olja till stekning

 

Mixa bönor, cream cheese, salt och peppar i en matberedare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek pistagenötterna och rosmarinen i några minuter tills nötterna fått lite färg. Servera moset toppat med pistage- och rosmarinhacket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0