Wok med tofu, nudlar, grönsaker och kokos- och ingefärssås

 

En väldigt god japansk wok med smak av kokos, ingefära och limegräs. Receptet är inspirerat av receptet för "yasai itameru" från The Wagamama Cookbook.

 

 

6 port

150 g glasnudlar
750 g fast tofu, tärnad
2 st pak choi, strimlade
1 st sötpotatis, skalad och finstrimlad
1 rödlök, skuren i klyftor
1 purjolök, skivad
100 g böngroddar
Bladen från en kruka koriander
2 msk soja
1 tsk sesamolja
1,5 msk pressad limesaft
3 vitlöksklyftor, pressade
2 msk finriven färsk ingefära
4 stjälkar citrongräs, delade i mindre bitar och mosade med den breda sidan av en kniv
400 g kokosmjölk
1 tsk örtsalt
Olja till stekning

 

Värm olja i en kastrull. Stek vitlök, ingefära och citrongräs i ett par minuter. Häll på kokosmjölk och salt och låt sjuda i ca 15-20 min. Bryt ner nudlarna och låt de koka med de sista minutrarna tills de blivit mjuka. Hetta upp olja i en gryta och stek rödlök och sötpotatis i 3-4 min. Tillsätt purjolök och stek ytterligare i 1 min. Rör ner tofu, pak choi, böngroddar, koriander, soja, sesamolja, limesaft och kokos- och ingefärasåsen med nudlar i och rör om tills allt blivit varmt. Servera!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0