Pasta med chili- och citronpesto, sojabönor och avokado

 

En grön och smakrik pastarätt som mättar väldigt bra! Receptet är inspirerat från "En väldigt grön pasta" från tidningen Buffé, nr 12, 2014.

 

 

4 port

400 g spaghetti
250 g frysta sojabönor
1 dl kapris
3 mogna avokador, skalade, urkärnade och tärnade
2 vitlöksklyftor, pressad
2 gröna chili, grovhackade
60 g pinjenötter
Bladen från 1 kruka basilika
Bladen från 1 kruka persilja
Finrivet skal och saft av 1/2 citron
1 dl olivolja
75 g parmesan, grovriven

 

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner de frysta sojabönorna i pastavattnet innan det hälls av så att de tinar. Gör peston genom att köra vitlök, chili, pinjenötter, basilika, persilja, skal och saft av citron, olivolja och parmesan i en matberedare till en finkornig massa. Blanda spaghetti, pesto, kapris och avokado. Servera!


Kommentarer
Postat av: rememberthiis.blogg.se

gott:)

2014-12-25 @ 21:00:02
URL: http://rememberthiis.blogg.se/
Postat av: Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta

mumms

2014-12-25 @ 21:30:50
URL: http://domkallarmighannes.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0