Ärtbiffar med rostade rotfrukter och senapsgräddfil

 

De här biffarna har mer eller mindre samma ingredienser som ärtsoppa, så man skulle kunna säga att det är ärtsoppa i bifformat! De är väldigt goda i alla fall och passar väldigt bra ihop med rostade rotfrukter och en gräddfilsklick med senap i. Receptet är nästan kopierat rakt av från Buffés recept från nr 10, 2014 (med bara några små förbättringar).

 

 

 

4 port


Ärtbiffar
250 g torkade gula ärtor
1/2 gul lök, grovt hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 dl finhackad persilja
0,5 msk bakpulver
0,75 dl Maizena
1 tsk örtsalt
1 tsk svartpeppar
1 msk dijonsenap
1 tsk timjan
1 tsk mejram
Olja till stekning

 

Blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Kör alla ingredienser (utom oljan) i en matberedare till en grovkorning massa. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna några min på varje sida tills de fått fin färg.

 

Rostade rotfrukter
500 g rödbetor, skalade och skurna i stavar
1 kålrot, skalad och skuren i stavar
3 palsternackor, skurna i stavar
Olivolja, salt och peppar efter behag

 

Blanda alla ingredienser utom palsternackorna på en plåt och grilla i ugnen i 200 grader i 20 min. Blanda därefter ner även palsternackorna och grilla i ytterligare 20-25 min tills alla rotfrukter blivit mjuka.

 

Senapsgräddfil
3 dl gräddfil
1,5 msk dijonsenap
2 msk hackad persilja
1 krm örtsalt
1 krm svartpeppar

 

Blanda alla ingredienser i en skål.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0