Salladsinspiration!

 
Såhär på hösten finns det ju så mycket färska och närproducerade grönsaker att få tag på i mataffärer och marknader. Närproducerade grönsaker är ju så smakrika och goda att man behöver inte göra mycket annat än att blanda dem så får man väldigt goda rätter. Jag tänkte därför dela med mig av lite inspiration till hur dessa grönsaker kan blandas i goda sallader. Jag anger inga mängder i recepten, utan det är bara att blanda efter behag. Det är svårt att misslyckas! :)
 

Getostsallad med rödbetor och pinjenötter

Getost med pinjenötter och rödbetor är ju en svårslagen kombination!

 

Ingredienser
Chevré (skuren i skivor)
Rödbetor (kokta och skivade)
Pinjenötter (lätt stekta i olja)
Bladsallad
Olivolja
Balsamico
 
En grön tallrik
Wokad broccoli är ju så krispigt och gott, som godis! Speciellt med mycket havssalt på!
 
Ingredienser
Grön paprika (skivad)
Färska brytbönor (lätt wokade i olja)
Broccoli (lätt wokad i olja)
Havssalt (smulad över)
 
Tomat- och mozzarellasallad med pesto
Med färskodlade tomater (från balkongen i detta fall) är detta vansinnigt gott!
 
Ingredienser
Tomater (skivade)
Mozzarella (skivad)
Pesto (se recept för vanlig pesto under "Pasta med pesto och medelhavsinspirerad bönsallad" från jan 2012 eller getostpesto under "Valnöts-, persilje- och getostpesto med pasta potatis och brytbönor" från aug 2012)
En kvist basilika
Olivolja (ringlad över)
 
Wokad broccoli- och brytbönssallad med getost
 Jag hittade en närproducerad och riktigt krämig och god salladsost gjord av getmjölk marinerad i olja och örter på bondens marknad. En sådan kan jag verkligen rekommendera att leta efter!
 
Ingredienser
Broccoli (lätt wokad i olja)
Färska brytbönor (lätt wokade i olja)
Salladsost från get (gärna marinerad i olja och örter)
Bladsallad
Olivolja
Havssalt (smulad över)
  
Äppel- och valnötssallad med vita bönor
Svenska äpplen är ju så syrligt goda och smakrika! De passar väldigt bra ihop med valnötter och gröna blad!
 
Ingredienser
Kokta vita bönor
Rött äpple (tärnat)
Valnötter (lätt stekta i olja)
Bladsallad
Olivolja
Havssalt
Svartpeppar (färskmalen)
 
Grekisk sallad
En klassiker, som aldrig slår fel!
 
Ingredienser
Fetaost
Rödlök (tunt skivad)
Oliver
Gurka (skivad)
Tomater (skurna i bitar)
Olivolja
Oregano (torkad)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0