Spaghetti med röd solrosfröpesto, oliver och svarta bönor

 

Pesto i alla dess former är ju så gott! Här kommer röd variant med solrosfrön vilken är väldigt god. Oliverna tillför även en god smak och bönerna gör rätten lite matigare.

 

 

 

6 port

400 g spaghetti

460 g kokta svarta bönor (avrunnen vikt)

130 g blandade oliver

150 g soltorkade tomater

2 dl solrosfrön

2 krukor basilika

2 dl olja (använd gärna oljan som de soltorkade tomaterna ligger i och komplettera med olivolja så det blir 2 dl)

75 g parmesan

2 vitlöksklyftor

Olja till stekning

 

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Halvera oliverna. Stek solrosfrönen i lite olja tills de börjar bli gyllenbruna. Grovriv parmesanen. Klipp av basilikastjälkarna och kör dem i en mixer tillsammans med soltorkade tomater, solrosfrön, parmesan, vitlök och olja. Blanda spaghettin med den röda peston samt oliver och bönor.


Kommentarer
Postat av: Lina

Jättegott! :)

2015-01-14 @ 02:07:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0