Sallad med ugnsgrillade jordärtskockor och svamp
Ugnsgrillade grönsaker med timjan och vitlök ihop med en god ost, krispig ruccola och knapriga pumpafrön. Det är magiskt! (Receptet är inspirerat från ett recept i tidningen Buffé från 2013.)
4 port
500 g jordärtskockor
250 g champinjoner
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 kruka timjan
200 g lagrad ost, t.ex. prästost
75 g ruccola
1 dl rostade pumpafrön
1 tsk örtsalt
0,75 tsk svartpeppar
Olivolja till ugnsgrillning
Balsamvinäger till servering
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar (det går bra att behålla skalet). Skiva svampen, klyfta rödlöken och repa timjanbusken. Blanda champinjoner, rödlök, jordärtskockor, vitlök, salt, peppar och olivolja i en ugnssäker form. Grilla i ugnen ca 30 min. Skär osten i cm-stora kuber. Blanda ost och ruccola med de grillade grönsakerna. Strö pumpafrön och ringla balsamvinäger över vid servering!
Så gott detta lät! Kan tänka mig att balasamvinäger på passar mycket fint :)
Härligt med vegetarisk mat. Idag bjuder även jag på vego och har länkat till dig. Kika gärna in hos mig och ha det så bra!
http://kjerstismatochprat.blogspot.se/2013/08/potatis-och-rodbetsbiffar-med-ortsmor.html
Tack, det får de bli på fredag!! :)