Sallad med ugnsgrillade jordärtskockor och svamp

 

Ugnsgrillade grönsaker med timjan och vitlök ihop med en god ost, krispig ruccola och knapriga pumpafrön. Det är magiskt! (Receptet är inspirerat från ett recept i tidningen Buffé från 2013.)

 

 
 

4 port

500 g jordärtskockor

250 g champinjoner

2 rödlökar

2 vitlöksklyftor, pressade

1 kruka timjan

200 g lagrad ost, t.ex. prästost

75 g ruccola

1 dl rostade pumpafrön

1 tsk örtsalt

0,75 tsk svartpeppar

Olivolja till ugnsgrillning

Balsamvinäger till servering

 

 

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar (det går bra att behålla skalet). Skiva svampen, klyfta rödlöken och repa timjanbusken. Blanda champinjoner, rödlök, jordärtskockor, vitlök, salt, peppar och olivolja i en ugnssäker form. Grilla i ugnen ca 30 min. Skär osten i cm-stora kuber. Blanda ost och ruccola med de grillade grönsakerna. Strö pumpafrön och ringla balsamvinäger över vid servering!


Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Så gott detta lät! Kan tänka mig att balasamvinäger på passar mycket fint :)

2013-06-22 @ 18:28:05
URL: http://bakasockerfritt.se/
Postat av: Kjersti

Härligt med vegetarisk mat. Idag bjuder även jag på vego och har länkat till dig. Kika gärna in hos mig och ha det så bra!
http://kjerstismatochprat.blogspot.se/2013/08/potatis-och-rodbetsbiffar-med-ortsmor.html

Svar: Vilken fin blogg du har! Tack för länkningen till min :)
Linda

2013-08-26 @ 10:06:23
URL: http://kjerstismatochprat.blogspot.se/
Postat av: Mille

Tack, det får de bli på fredag!! :)

2013-09-15 @ 20:51:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0