Kikärtsgryta med kokosmjölk, potatis och blomkål

 

Det här är en väldigt god och krämig gryta med indiska smaker. Kryddigheten mildras och går väldigt bra ihop sig med en syrlig klick youghurt.

 

 

4-5 port

1 gul lök

500 g potatis

1 litet blomkålshuvud

460 g kokta kikärter (avrunnen vikt)

2 vitlöksklyftor, pressade

8 dl kokosmjölk

1 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

2 tsk koriander

2 tsk gurkmeja

1,5 tsk chilipulver

Olja till stekning

Youghurt till servering

 

Hacka löken och tärna potatisen i cm-stora kuber. Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, potatis och blomkål i ett par min. Låt vitlöken steka med sista halvminuten. Häll på kokosmjölk och tillsätt alla kryddor. Låt koka ca 15 min eller tills potatisen blivit mjuk. Rör ner kikärterna och servera med en klick youghurt.


Kommentarer
Postat av: Sara på Vardag.nu

Enkel och god vardagsmat! Jag gillar grytor med linser, bönor och kikärter... :)

2013-08-27 @ 09:00:40
URL: http://vardag.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0