Kikärtsgryta med kokosmjölk, potatis och blomkål
Det här är en väldigt god och krämig gryta med indiska smaker. Kryddigheten mildras och går väldigt bra ihop sig med en syrlig klick youghurt.
4-5 port
1 gul lök
500 g potatis
1 litet blomkålshuvud
460 g kokta kikärter (avrunnen vikt)
2 vitlöksklyftor, pressade
8 dl kokosmjölk
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk koriander
2 tsk gurkmeja
1,5 tsk chilipulver
Olja till stekning
Youghurt till servering
Hacka löken och tärna potatisen i cm-stora kuber. Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, potatis och blomkål i ett par min. Låt vitlöken steka med sista halvminuten. Häll på kokosmjölk och tillsätt alla kryddor. Låt koka ca 15 min eller tills potatisen blivit mjuk. Rör ner kikärterna och servera med en klick youghurt.
Enkel och god vardagsmat! Jag gillar grytor med linser, bönor och kikärter... :)