Rödbets- och linssoppa med mandel- och ärtchutney

 

Det här är en rätt med spännande smakkombinationer. Soppan blir väldigt mustig och god och får en spännande kontrast emot den syrligt ingefärssmakande ärt- och mandelchutneyn. (Receptet är inspirerat från en recept i tidiningen Buffé från 2013)

 

 

5-6 port

Rödbets- och linssoppa

1 gul lök

1 kg rödbetor

3 st morötter

3 dl röda linser

1 vitlöksklyfta, pressad

1 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

1 l vatten

Olja till stekning

Havssalt till servering

Mandel- och ärtchutney

200 g sötmandel

300 g frysta gröna ärter

Ca 5 cm lång bit färsk ingefära

2 msk färskpressad citronjuice

1 dl vatten

 

Hacka löken. Skala rödbetor. Skär rödbetor och morötter i cm-stora kuber. Hetta upp olja i en gryta. Stek mandlarna tills de börjar bli mörkbruna. Lägg dem åt sidan och låt svalna. Stek lök, vitlök, rödbetor och morötter i ett par minuter. Tillsätt vatten, linser, salt och peppar och låt koka i ca 30 min eller tills rödbetorna och morötterna blivit mjuka. Kör under tiden ingredienserna till mandel- och ärtchutneyn i en matberedare till en finkornig massa. Servera soppan med en stor klick chutney! En nypa havssalt blir även väldigt gott att sprida över, vilket passar väldigt bra ihop med den sötsyrliga rätten.


Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej Linda!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se

2013-04-25 @ 15:40:46
URL: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0