Nöttoppad ostpaj

Jag vet inte vad det är, men det är någont magiskt med kombinationen ost och nötter, det är farligt gott! Den här pajen som är gjord på grädde blir väldigt krämig och passar väldigt bra ihop med de knapriga nötterna.

 

 

4-5 port

Pajdeg

250 g kesella

2,5 dl vetemjöl

Fyllning

3 dl riven ost, t.ex. cheddar eller emmentaler

3 ägg

3 dl grädde

0,5 tsk örtsalt

1 krm svartpeppar

1 krm vitpeppar

1 krm muskot

Topping

200 g naturella hasselnötter

Olja till stekning

 

Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop kesella och mjöl och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 min. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor till äggstanningen. Sprid ut den rivna osten i pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda i ugnen i ca 20-25 min eller tills pajen fått fin färg. Stek under tiden hasselnötterna i lite olja tills de börjar bli mörkare bruna. Låt svalna något och grovhacka dem. Servera pajen med hackade nötter och en grönsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0