Tofu i jordnötssås
Det här är vansinnigt gott! Hetta från röd currypasta och krämighet från kokosmjölk som rundas av med en härlig jordnötssmak. Det är definitivt min nya favoriträtt!
4 port
540 g tofu
400 g kokosmjölk
2 tsk röd currypasta
250 g rostade och saltade jordnötter
1 msk rapsolja
1 dl vatten
1 msk färskpressad limejuice
Olja till stekning
Kör jordnötterna i en matberedare med rapsolja till ett krämigt jordnötssmör. Hetta upp olja i en gryta. Tärna tofun och stek den i ca 10 min tills den fått en stekyta. Ta upp tofun ur grytan. Lägg i currypastan och stek den hastigt i några sekunder. Häll på kokosmjölk, vatten och rör ner jordnötssmöret. Lägg i tofun och låt såsen puttra i ca 5-10 min. Rör om då och då så den inte fastnar i botten. Rör till sist i limejuicen. Servera gärna med ris och grönsaksstavar!
ser riktigt gott ut, ska definitivt provas! Kul med inspiration på vegetarisk mat. Kolla gärna in min gröna blogg där jag lägger upp ett vegetariskt recept varje måndag!