Tofu ’n chips

 

Här kommer en vegetarisk variant av fish and chips! De mosade ärterna (”mashed peas”) har uppgraderats till en mynta- och chilismakande sojabönssallad. (Receptet är inspirerat från ”New Vegetarian Kitchen” av Nicola Graimes.)

 

 

5 port

En sats örtkryddad klyftpotatis (se recept under  ”Currykikärtsbiffar med örtkryddad klyftpotatis och tzatziki” från dec 2011)

En sats friterad tofu (se nedan)

En sats mynta- och chilismakande sojabönssallad (se nedan)

 

Tillred allt enligt respektive recept och servera tillsammans!

 

Friterad tofu

400 g tofu

1 dl vetemjöl + extra till panering

1 ägg

100 ml lättöl

5 dl solrosolja

1,5 tsk örtsalt

1 tsk chilipeppar

 

Skär tofun i lagom stora filéer. Rör mjöl, salt, chilipulver, ägg och öl till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i ca 20 min. Hetta upp solrosolja till 180 °C i en panna. Doppa tofun i mjöl och sedan i frityrsmeten. Lägg försiktigt i bitarna i den heta oljan och fritera några min på varje sida tills de får fin gyllenbrun färg.

 

Mynta- och chilismakande sojabönssallad

300 g frysta sojabönor, tinade

50 g smör

1 msk finriven färsk ingefära

2 msk hackade myntablad

1 röd chili

 

Smält smöret och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser och mosa gärna hälften av bönorna med en gaffel.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0