Sparris-, pumpafrö- och parmesanpaj
En somrig paj med färsk sparris, knapriga pumpafrön och en krämig äggstanning med grädde, parmesan- och cheddarost.
4 port
Pajdeg
75 g smör
1,25 dl kesella
3,5 dl grovt dinkelmjöl (eller annat grovt mjöl)
2 msk kallt vatten
Fyllning
4 ägg
3 dl grädde
1 dl mjölk
250 g sparris
1 dl pumpafrön
80 g parmesan
80 g cheddar
0,5 tsk örtsalt
0,5 krm svartpeppar
0,5 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa smör, kesella och dinkelmjöl till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen ca 10 min. Hacka sparrisen i ca 3 cm långa bitar och grovriv parmesanen och cheddaren. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Fördela sparris, riven ost och pumpafrön i det förgräddade pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda pajen i ugnen i ca 25 min eller tills den fått fin färg. Servera med en god sallad!