Sparris-, pumpafrö- och parmesanpaj

 

En somrig paj med färsk sparris, knapriga pumpafrön och en krämig äggstanning med grädde, parmesan- och cheddarost.

 

 

4 port

Pajdeg

75 g smör

1,25 dl kesella

3,5 dl grovt dinkelmjöl (eller annat grovt mjöl)

2 msk kallt vatten

Fyllning

4 ägg

3 dl grädde

1 dl mjölk

250 g sparris

1 dl pumpafrön

80 g parmesan

80 g cheddar

0,5 tsk örtsalt

0,5 krm svartpeppar

0,5 krm vitpeppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa smör, kesella och dinkelmjöl till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen ca 10 min. Hacka sparrisen i ca 3 cm långa bitar och grovriv parmesanen och cheddaren. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Fördela sparris, riven ost och pumpafrön i det förgräddade pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda pajen i ugnen i ca 25 min eller tills den fått fin färg. Servera med en god sallad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0