Ärt- och myntasoppa

 

En mustig och balanserad soppa med milda och friska smaker av ärter, grädde och mynta. Den är god att servera både varm som kall. Servera den gärna med ett gott bröd med cream cheese och hackade färska kryddor.

 

 

4-5 port

500 g gröna ärter

2 gula lökar

1 vitlöksklyfta

4 kvistar mynta

4 dl vatten

3 dl grädde

1 tsk örtsalt

1 krm vitpeppar

1 krm svartpeppar

1 krm cayennepeppar

Olja till stekning

 

Hacka löken och mosa vitlöksklyftan. Ta bort bladen från myntakvistarna och spara blad och stjälkar för sig. Hetta upp olja i en gryta och stek lök och vitlök i ca 2 min. Tillsätt vatten, grädde, ärter, myntastjälkar och alla kryddor. Låt koka i ca 5 min. Ta upp myntastjälkarna. Tillsätt myntabladen till soppan och mixa den slät med en mixerstav.

Trackback
RSS 2.0