Rotfruktsbiffar med bönsallad och en klick youghurt

 

De här biffarna får härlig smak från olika rotfrukter och eftersom de steks rårivna känns grönsakerna fräscha och biffarna får lite tuggmotstånd. De blir väldigt goda ihop med en bönsallad med majs och en klick youghurt.

 

 

5 port

Rotfruktsbiffar

300 g morot

300 g kålrot

300 g rotselleri

3 ägg

1 purjolök

1 kruka timjan

1,5 tsk örtsalt

0,75 tsk svartpeppar

Bönsallad

230 g kokta kikärtor (avrunnen vikt)

230 g kokta kidneybönor (avrunnen vikt)

1/2 rödlök

150 g majs

2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

1 krm örtsalt

1 krm svartpeppar

 

Skala och grovriv rotfrukterna. Finhacka purjolöken. Repa timjanbusken och grovhacka den. Blanda därefter ingredienserna till biffarna. Forma smeten till biffar och stek på låg värme tills de fått fin stekyta på båda sidor. Gör under tiden bönsalladen. Hacka rödlöken och blanda med övriga ingredienser. Servera biffarna med bönsalladen och en klick youghurt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0