Rotfruktsbiffar med bönsallad och en klick youghurt
De här biffarna får härlig smak från olika rotfrukter och eftersom de steks rårivna känns grönsakerna fräscha och biffarna får lite tuggmotstånd. De blir väldigt goda ihop med en bönsallad med majs och en klick youghurt.
5 port
Rotfruktsbiffar
300 g morot
300 g kålrot
300 g rotselleri
3 ägg
1 purjolök
1 kruka timjan
1,5 tsk örtsalt
0,75 tsk svartpeppar
Bönsallad
230 g kokta kikärtor (avrunnen vikt)
230 g kokta kidneybönor (avrunnen vikt)
1/2 rödlök
150 g majs
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 krm örtsalt
1 krm svartpeppar
Skala och grovriv rotfrukterna. Finhacka purjolöken. Repa timjanbusken och grovhacka den. Blanda därefter ingredienserna till biffarna. Forma smeten till biffar och stek på låg värme tills de fått fin stekyta på båda sidor. Gör under tiden bönsalladen. Hacka rödlöken och blanda med övriga ingredienser. Servera biffarna med bönsalladen och en klick youghurt!