Pizza med rödbetor och getost
Rödbetor är ju så goda så här års. Så varför inte göra en pizza av dem tillsammans med grillad getost på en frasig pizzabotten smaksatt med olivolja, rödlök och rosmarin! Mm-mm! (Receptet för pizzabotten är taget från Rutiga Kokboken av ICA Provkök)
4-5 port
Pizzabotten
25 g jäst
2 dl 37°C vatten
1 msk olja
5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
Topping
250 g rödbetor
400 g getost
1 rödlök
1 msk rosmarin
ca 1 dl olivolja
Smula jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Rör i resterande ingredienser till pizzadegen och knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30-40 min. Förbered under tiden toppingen genom att skala och skiva (de råa) rödbetorna samt skiva löken och getosten. Sätt ugnen på 250 grader. När degen jäst klart, knåda den och dela den i fyra delar. Kavla ut delarna tunt till runda kakor. Låt dem jäsa på en plåt ca 10 min. Lägg under tiden på toppingen genom att sprida ut rödbetor, lök och getost. Strö över rosmarin och ringla över olivolja. Grädda pizzorna i ugnen ca 15 min, eller tills de fått fin färg.