Auberginegratäng med getost

 

Gillar man aubergine och getost är det här receptet ett måste att testa! För att undvika att gratängen ska bli så vattnig kan man vattna ur auberginen med salt eller steka den något innan den används i gratängen, men jag föredrar den effetivare metoden nedan:

 

 

5 port

1 gul lök

2 vitlöksklyftor, pressade

800 g krossade tomater

1 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

700 g aubergine (ca 2-3 st)

400 g getost

1 kruka basilika

Olja till stekning

 

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken i ett par minuter. Låt vitlöken steka med den sista halvminuten. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar och låt puttra ca 15 min. Skiva under tiden auberginen på längden samt getosten på bredden i ca halvcentimeter tjocka skivor. Plocka bladen från basilikan och grovhacka dem. Lägg sedan ett lager aubergineskivor i en ugnsfast form följt av ett lager tomatsås och ett lager getost. Upprepa detta två ggr till och grädda i ugnen ca 35-40 min tills gratängen bubblar och osten fått färg. Sprid ut basilikan över och servera gratängen gärna tillsammans med ruccola med ringlad olivolja över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0