Vegetarisk Spaghetti alla Puttanesca
Jag brukar säga till folk jag känner att alla recept jag lägger upp på min blogg är goda, men det här är verkligen ett top notch recept. Vilken smakexplosion! Jag har utgått ifrån ett recept för Spaghetti alla Puttanesca men bl.a. bytt ut sardellerna mot gröna linser för att göra den vegetarisk.
5 port
400 g spaghetti
2,5 dl gröna linser
500 g cocktailtomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
130 g oliver, gärna Kalamata
2 röda chilifrukter
30 g persilja
0,5 dl kapris
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
Koka pasta och linser enligt anvisningar på förpackningarna och häll av kokvattnet. Hacka lök, chili och persilja. Halvera tomaterna och oliverna. Stek löken i ca 1 min. Tillsätt vitlök, chili tomater och låt puttra i ca 5 min. Rör ner kapris, oliver, den kokta pastan och linserna och krydda med salt och peppar. Servera och njut!
Ser och låter yum. Måste testas! :)
Du, det här låter verkligen spännande, bara goda ingredienser, men inget som jag provat själv förut! Håller med Amy - MÅSTE testas :D