Grillad pumpasoppa

Nu innan pumpasäsongen är helt över passar jag på att dela med mig av mitt favoritrecept på pumpasoppa! Det är en gräddig och örtig soppa med en mild sötma och milda smaker från grillad lök och pumpa, riktigt gott! (Receptet är inspirerat från ett recept i Coops tidning Mersmak från 2010.)

 

 

5 port

1,3 kg pumpa, t.ex. butternut squash (ca 2 st)

2 gula lökar

6 vitlöksklyftor

1 kruka färsk timjan

0,5 dl rapsolja + extra till stekning

2 tsk örtsalt

1 msk grovmalen svartpeppar

6 dl vatten

2 dl grädde

1 krm cayennepeppar

2 dl pumpakärnor

 

 

Sätt ugnen på 225 grader. Skala pumporna och gröp ur kärnorna. Skär pumporna i ca 2 cm stora kuber. Skär de gula lökarna i klyftor och repa timjanbusken. Blanda pumpa, lök, vitlöksklyftor, timjan, rapsolja, svartpeppar och hälften av saltet i en ugnssäker form. Grilla i ugnen i ca 20-25 min. Stek under tiden pumpafrönen i lite olja tills de börjar få färg. Häll alla grillade grönsakerna i en gryta. Tillsätt vatten, grädde, resten av saltet och cayennepeppar och mixa till en slät soppa med en stavmixer. Låt soppan koka upp. Servera soppan med de stekta pumpafrönen.


Kommentarer
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Mmm, låter alldeles fantastiskt god! Jag älskar pumpa och tycker de passar perfekt i soppa, så det här är nog toppen <3

2011-11-23 @ 21:52:54
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Amy's piece of cake

Låter smarrigt! Gjorde själv pumpasoppa för ett tag sedan men då hade jag lite sting i den! :)

2011-11-23 @ 23:02:00
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.com/
Postat av: Linda

Ja, den här kan jag rekommendera! Jag såg din soppa med sting i, låter också väldigt gott! Måste jag prova nån gång!

2011-11-24 @ 21:08:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0