Tomatsoppa med råris, fetaost och basilika
Krossade tomater som får koka ihop med lök, vitlök och kryddor blir ju alltid så mustigt och gott. Lägger man till fetaost och färsk basilika till det blir det en fest för smaklökarna! Den färska basilikan kan gärna varieras med andra färska kryddor såsom timjan och oregano, eller varför inte blanda alla tre!
4 port
2 dl råris
2 gula lökar
1 kg krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk oregano
0,5 tsk salt
0,5 tsk malen svartpeppar
4 dl vatten
150 g fetaost
1 kruka basilika
Olja till stekning
Skölj riset och hacka löken. Stek löken i ca 2 min och stek med vitlöken den sista halvminuten. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, ris och alla kryddor och koka i ca 30 min tills riset är al dente. Skölj och hacka under tiden basilikabladen. Servera soppan toppad med smulat fetaost och hackad basilika över.