Pasta med kikärtor, örter och chilli
Det här är en väldigt smakrik rätt med örtiga smaker och härlig styrka ifrån chilin. Vitlökssmaken blir väldigt god trots den stora mängden. En fruktig olivolja och god parmesan gör ju inte rätten sämre heller!
5 port
500 g spaghetti
460 g kokta kikärtor
2,5 dl olivolja
6 st vitlöksklyftor, pressade
2 st röda chilifrukter
30 g persilja
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk oregano
0,5 tsk örtsalt
1 tsk grovmalen svartpeppar
75 g parmesan
Sätt på pastavattnet. Hacka chilin. Blanda chili, vitlök och olivolja i en kastrull på spisen. Slå på plattan på medelvärme och låt oljan värmas sakta i ca 12 min. Oljan ska inte bubbla. Lägg i pastan i pastavattnet och koka enligt anvisningen på förpackningen. Skölj och grovhacka alla färska kryddor under tiden och grovriv parmesanen. När spaghettin är al dente och chili- och vitlöksoljan är klar blanda dessa och rör i parmesan tills den smälter. Blanda därefter i kikärtorna och alla färska kryddor, salt och peppar. Servera pastarätten toppad med nymalen svartpeppar.