Indonesisk sallad

 

Här kommer min variant av den indonesiska salladen Gado-gado. Egentligen ska den bestå den av en vegetarisk sallad med jordnötssås, men i mitt fall har jag jordnötter hackade som tillbehör istället. Min består av en salig blandning av goda ingredienser, lime- och kokossmakande nudlar med wokade grönsaker, krispig färska grönsaker samt ägg och jordnötter, som ger nya härliga smakupplevelse i varje tugga. Jag gillar dessutom de spännande kontrasterna mellan de mjuka och de krispiga och de varma och de kalla ingredienserna.

 

 

6 port

2 gula lökar

1 stor morot (ca 150 g)

1 stor palsternacka (ca 150 g)

200 g glasnudlar

400 g kokosmjölk

2 msk pressad limesaft

0,5 dl ljus soja

2 vitlöksklyftor

1 msk ingefära, riven

2 krm cayennepeppar

150 g bladsallad

1 gurka

130 g groddar, t.ex. alfaalfa

4 ägg

3 dl jordnötter, rostade och saltade

Olja till stekning

 

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Koka äggen i ca 8 min och skär dem i klyftor. Grovhacka jordnötterna. Skiva löken och skär moroten, palsternackan och gurkan i stavar. Hetta upp olja i en panna och stek lök, palsternacka och morot i ca 4-5 min. Tillsätt nudlar, vitlök och ingefära och stek ytterligare i ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, limesaft, soja och cayennepeppar och rör om i någon minut tills alla ingredienser blivit varma. Servera den varma nudelröran ihop med bladsallad, gurka, groddar och äggklyftor och strö över de hackade jordnötterna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0