Tacossoppa
Tacos är ju så gott! Så varför inte variera det och äta det i form av en soppa istället. Den här har en suverän kombination av smaker; chili, gräddfil, nachos och ost. Vad mer kan jag säga... den kombinationen talar för sig själv!
4-5 port
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor, krossade
2 burkar kokta kidneybönor (460 g avrunnen vikt)
400 g krossade tomater
5 dl vatten
2 tsk mald chilipeppar
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk örtsalt
0,5 tsk malen svartpeppar
130 g tortillachips
100 g ost (t.ex. cheddar)
2 dl gräddfil
Olja till stekning
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken. Stek löken och vitlöken i ett par minuter. Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten och alla kryddor. Låt puttra i ca 10-15 min. Sprid under tiden ut nachoschipsen på en plåt och riv eller hyvla över osten. Gratinera i ugnen i 3-5 min. Häll över soppan i en mixer eller matberedare och kör den ganska slät. Servera soppan tillsammans med de ostgratinerade nachoschipsen och gräddfilen!
Gott! Ska definitivt testa det här receptet!
Kul att du har hittat till min sida! Det tycker jag låter som ypperligt bra idé! Smaklig måltid! :)