Lime- och kokostofu med jasminris

Tofun passar väldigt bra i denna ganska sura kokossås med mycket limesmak. Ihop med jasminris blir det toppen. Enkelt och gott!

 

 

4 port

300 g tofu

400 g kokosmjölk

rivet skal från 1 st lime

saft från 2 st lime

1 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

1 tsk råsocker

300 g sockerärtor

Olja till stekning

Jasminris

 

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda kokosmjölk, limeskal och -saft, örtsalt, svartpeppar och socker i en ugnssäker form. Skär tofun i 4 st ”filéer” och lägg dem i formen så att de täcks av såsen. Tillaga i ugnen i 20 min. Stek under tiden sockerärtorna ett par minuter i lite olja (för att få en sötare och mindre besk smak än när de är råa). Servera riset ihop med lime- och kokostofun och sockerärtorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0