Lime- och kokostofu med jasminris
Tofun passar väldigt bra i denna ganska sura kokossås med mycket limesmak. Ihop med jasminris blir det toppen. Enkelt och gott!
4 port
300 g tofu
400 g kokosmjölk
rivet skal från 1 st lime
saft från 2 st lime
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk råsocker
300 g sockerärtor
Olja till stekning
Jasminris
Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda kokosmjölk, limeskal och -saft, örtsalt, svartpeppar och socker i en ugnssäker form. Skär tofun i 4 st ”filéer” och lägg dem i formen så att de täcks av såsen. Tillaga i ugnen i 20 min. Stek under tiden sockerärtorna ett par minuter i lite olja (för att få en sötare och mindre besk smak än när de är råa). Servera riset ihop med lime- och kokostofun och sockerärtorna.
Kommentarer
Trackback