Rödbetssoppa

 

Jag gillar mat där man får känslan av att det man äter skulle kunna vara en efterrätt, även fast det mättar som en huvudrätt. Denna känsla frambringas hos mig av den här soppan med sötman från rödbetorna ihop med gräddigheten från grädden och keson. Mmm!

 

 

5 port

1 gul lök

1 kg rödbetor

6 dl vatten

3 dl grädde

1 tsk örtsalt

0,5 tsk malen svartpeppar

500 g keso

 

Skala rödbetorna och finhacka dem och löken i en matberedare. Tillsätt alla ingredienser, utom keson, i en gryta och låt koka i ca 7-8 min. Servera soppan med en stor klick keso i!


Kommentarer
Postat av: Vegetarisk Vardag

Hej Linda! Trevlig och inspirerande blogg! Snart är det påsk och vi på Vegetarisk Vardag tänkte sätta ihop en fullständigt hönsfjädrad och äggstra festsprakande påskbordspost med tips från flera gröna bloggare där ute. Vill du vara med? Hör av dig med ett av dina bästa påskrecept till [email protected] (självklart creddar vi och länkar till din blogg under receptet). Trevlig vår!

2011-02-21 @ 09:06:28
URL: http://www.vegetariskvardag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0