Pastagratäng med halloumi
En god och ostig pastagratäng med smak av örtkryddor och fräscha grönsaker.
5 port
300 g pasta
200 g halloumi
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 zucchini
250 g körsbärstomater
70 g färsk spenat
1 pkt krossade tomater
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 tsk örtsalt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk oregano
1 tsk timjan
1 krm cayennepeppar
200 g mozzarella, riven
Olja till stekning
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan ungefär 2/3 av koktiden enligt anvisningen på förpackningen. Hacka löken, skiva zucchinin, halvera tomaterna och tärna halloumin. Stek halloumin tills den har fått en fin stekyta och ta sedan upp den ur pannan. Stek zucchinin tills den börjar bli lite mjuk och ta sedan upp den ur pannan. Stek löken ett par min och stek med vitlöken de sista 30 s. Häll på de krossade tomaterna. Skölj ur förpackningen med vattnet och tillsätt det sedan till pannan. Tillsätt tomatpurén och alla kryddor och låt puttra i några minuter. Blanda sedan alla ingredienser utan mozzarellan i en ugnssäker form. Toppa med mozzarellan och gratinera i ugnen i ca 10-15 min.