Morotssoppa med blodapelsin och ingefära

En stärkande och färggrann soppa som piggar upp i vintermörkret, med härliga smaker från blodapelsin, ingefära och morot.

 

 

5 port

1 kg morötter

2 dl röda linser

1 gul lök

2 st vitlöksklyftor, krossade

2 msk färsk ingefära, grovriven

Saften från två blodapelsiner

1,2 liter vatten

1,5 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

1-2 krm cayennepeppar (beroende på önskad styrka)

1 tsk råsocker

3 dl cashewnötter

Olja till stekning

 

Hacka löken, skiva morötterna  och skölj linserna. Hetta upp olja i en gryta och stek cashewnötterna tills de blir gyllenbruna. Lägg dem åt sidan. Stek löken i ett par minuter. Tillsätt sedan vitlöken, ingefäran och morötterna och stek i ytterligare ett par minuter. Häll på vattnet och tillsätt linserna och kryddorna och låt koka i 10-15 min tills morötterna blivit mjuka. Dra grytan från plattan och häll i saften från blodapelsinerna. Mixa soppan med en stavmixer eller matberedare tills den blir ganska slät. Servera soppan med de stekta chashewnötterna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0