Lasagne med keso, zucchini och fetaost
En god lasagne med en smakrik tomat- och kesosås varvad med fräsch zucchini och toppad med en härlig touch av sälta från fetaosten!
5 port
1 gul lök
2 morötter
1 dl röda linser
500 g keso
9 lasagneplattor
1 zucchini
400 g passerade tomater
3 vitlöksklyftor, pressade
2 msk tomatpuré
2 tsk basilika
2 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk malen chilipeppar
0,5 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
200 g fetaost
Olja till stekning
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken, grovriv morötterna och skölj linserna. Stek löken i ca 30 s, tillsätt morötterna och vitlöken och stek i ytterligare ett par minuter. Tillsätt därefter de passerade tomaterna, linserna, tomatpurén och alla kryddorna och låt puttra i ca 5 min. Strimla under tiden zucchinin i tunna skivor gärna med hjälp av en osthyvel. Dra grytan från plattan när den puttrat klart och rör ner keson. Varva lasagneplattor, sås och strimlad zucchini i tre lager i en ugnssäker form. Börja med lasagneplattor längst ner och avsluta med sås överst. Smula över fetaost längst upp och tillaga i ugnen i ca 20 min.