Lasagne med keso, zucchini och fetaost

 

En god lasagne med en smakrik tomat- och kesosås varvad med fräsch zucchini och toppad med en härlig touch av sälta från fetaosten!




5 port

1 gul lök

2 morötter

1 dl röda linser

500 g keso

9 lasagneplattor

1 zucchini

400 g passerade tomater

3 vitlöksklyftor, pressade

2 msk tomatpuré

2 tsk basilika

2 tsk oregano

1 tsk timjan

1 tsk malen chilipeppar

0,5 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

200 g fetaost

Olja till stekning

 

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken, grovriv morötterna och skölj linserna. Stek löken i ca 30 s, tillsätt morötterna och vitlöken och stek i ytterligare ett par minuter. Tillsätt därefter de passerade tomaterna, linserna, tomatpurén och alla kryddorna och låt puttra i ca 5 min. Strimla under tiden zucchinin i tunna skivor gärna med hjälp av en osthyvel. Dra grytan från plattan när den puttrat klart och rör ner keson. Varva lasagneplattor, sås och strimlad zucchini i tre lager i en ugnssäker form. Börja med lasagneplattor längst ner och avsluta med sås överst. Smula över fetaost längst upp och tillaga i ugnen i ca 20 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0