Citron- och chilipasta med tofu och sparris

 

Den här pastasåsen bjuder på en hel buffé av underbara smaker; vitlök, citron, chili och parmesan för att nämna några. Var och en av dessa är goda var för sig, men tillsammans blir de en himmelsk smakupplevelse!

 

 

4 port

250 g tofu

1 gul lök

250 g grön sparris

2 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt

3 dl grädde

2 msk pressad citronsaft

0,5 tsk örtsalt

1 tsk grovmalen svartpeppar

20 g färsk persilja, hackad (eller ca 0,5 dl fryst hackad)

75 g parmesan, riven

400 g spaghetti

 

Sätt på pastavatten. Skiva löken och skär sparrisen i mindre bitar. Tärna tofun och stek den i 5-10 min tills den fått en fin stekyta. Ta sedan upp den ur grytan. Lägg i pastan i det kokande vattnet och koka enligt anvisningen på förpackningen. Stek under tiden lök, sparris, vitlök och chili i ett par minuter. Häll på grädde och citronsaft och tillsätt salt, peppar och persilja. Låt puttra i 3-5 min minuter. Dra grytan från plattan och rör ner den rivna parmesanen så den smälter i såsen. Servera pastan med pastasåsen och låt smakerna flöda!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0