Citron- och chilipasta med tofu och sparris
Den här pastasåsen bjuder på en hel buffé av underbara smaker; vitlök, citron, chili och parmesan för att nämna några. Var och en av dessa är goda var för sig, men tillsammans blir de en himmelsk smakupplevelse!
4 port
250 g tofu
1 gul lök
250 g grön sparris
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3 dl grädde
2 msk pressad citronsaft
0,5 tsk örtsalt
1 tsk grovmalen svartpeppar
20 g färsk persilja, hackad (eller ca 0,5 dl fryst hackad)
75 g parmesan, riven
400 g spaghetti
Sätt på pastavatten. Skiva löken och skär sparrisen i mindre bitar. Tärna tofun och stek den i 5-10 min tills den fått en fin stekyta. Ta sedan upp den ur grytan. Lägg i pastan i det kokande vattnet och koka enligt anvisningen på förpackningen. Stek under tiden lök, sparris, vitlök och chili i ett par minuter. Häll på grädde och citronsaft och tillsätt salt, peppar och persilja. Låt puttra i 3-5 min minuter. Dra grytan från plattan och rör ner den rivna parmesanen så den smälter i såsen. Servera pastan med pastasåsen och låt smakerna flöda!