Svamprisotto
Nu är ju svampsäsongen över, men ni kanske har kvar torkad svamp (eller köper den i en affär) så ni kan göra denna smarriga risotto! Men detta recept ska den bli både krämig och al dente, och den får en god syrlig smak av créme fraichen.
4 port
3 dl avorioris
30 g torkade trattkantareller (eller ca 250 g färska)
1 gul lök
9 dl vatten
65 g ruccola
1,5 tsk örtsalt
0,75 tsk svartpeppar
2 msk smör
1 dl créme fraiche
100 g parmesan
Lägg den torkade svampen i vatten och låt svälla i minst 5 min. Häll av vattnet. Skölj riset och hacka löken. Lägg i svampen i en varm gryta utan stekfett och låt vattnet koka bort ut svampen. Tillsätt därefter löken och smöret och stek i några minuter. Tillsätt riset och ca 3 dl vatten. Låt vattnet koka bort och tillsätt därefter ytterligare 3 dl vatten. Upprepa en gång till och rör om då och då. Låt den totala koktiden bli den koktid som anges på risförpackningen (ca 20 min). Grovhacka under tiden ruccolan och riv parmesanen. Ta bort riset från plattan när det är klart och rör ner parmesan, créme fraiche, ruccola, salt och peppar. Servera gärna tillsammans med stekt grön sparris.
Jag ÄLSKAR risotto, och svamp i är det allra bästa - ser gott ut :D Speciellt sparrisen - ÅÅÅÅH!!
Bra blogg :) har börjat äta mer vego så behöver lite tips på nya maträtter.
Vad kul! :) Det var det som var mitt syfte med min blogg, att inspirera till mer vegetarisk matlagning!