Pastasallad med färska groddar och pestokeso
Pesto är ju så gott! Det är också väldigt gott blandat med keso tillsammans med en fräsch sallad. I det här receptet har jag använt mig av färska groddar. De kan smaka lite beskt när de är råa, så om man inte gillar det kan man koka dem i 5-10 min först.
6 port
Sallad
300 g pasta
200 g färska groddar (t.ex. groddade kikärtor, gröna ärtor och adzukibönor, finns som ”Exotisk Mix”, från SydGrönt)
1 gurka
250 g körsbärstomater
1 kruka bladsallad
Olivolja, vinäger till serververing
Pestokeso med cashewnötter
1 kruka basilika
1 dl olivolja
1 dl cashewnötter
40 g parmesan
2 vitlöksklyftor
1 krm örtsalt
500 g keso
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Förväll groddarna i dubbel mängd vatten i ca 10 min. Grovriv parmesanen. Kör därefter alla ingredienser till pestokeson, utom keson, i en matberedare till en finfördelad massa. Rör i keson. Hacka gurkan och riv sönder salladsbladen. Blanda alla ingredienserna till salladen och servera tillsammans med pestokeson med olivolja och vinäger ringlat över salladen.
Mums! Jag älskar groddar! Och pesto! Din variant låter väldigt spännande, med cashewnötter istället för pinjenötter. Måste jag prova =D