Kikärtstikka masala

Tikka Masala är en riktigt god och het indisk rätt. Här kommer min variant med kikärtor. Något som är gott att äta till är naan bröd. På denna sida finns ett bra recept på naan bröd som jag kan tipsa om: http://receptfavoriter.se/recept/naan-broed-indiska-broed.html

 

 

6 port

460 g kokta kikärtor

500 g krossade tomater

400 ml kokosmjölk

3 gula lökar

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk riven färsk ingefära

1 chilifrukt

1 msk tomatpuré

2 tsk råsocker

1 tsk örtsalt

1 msk garam masala krydda

 

Skiva löken och finhacka chilin. Stek löken i ett par minuter. Tillsätt vitlök, ingefära och chili och stek i någon minut till. Häll på kokosmjölk och krossade tomater och tillsätt tomatpuré, socker, salt och garam masala. Låt puttra i 10-15 min. Servera tillsammans med jasminris och gärna naan bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0