Spenatsoppa med ägg och bröd med vitlöks- och persiljesmör
En god och kryddig spenatsoppa med undebara bröd med vitlöks- och persiljesmör till :)
Spenatsoppa med ägg (4 port)
450 g hackad spenat (antingen fryst eller förvälld färsk)
2 dl grädde
4 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 tsk örtsalt
1 tsk timjan
0,5 tsk svartpeppar
1 krm vitpeppar
0,5 krm cayennepeppar
4 ägg
olja till stekning
Koka äggen 6-8 min och skär dem i halvor. Stek pressad vitlök ca 1 min i lite olja, tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5-10 min. Häll soppan i skålar och lägg i ägghalvorna. Servera med rostat bröd med vitlöks- och persiljesmör enligt recept nedan.
Vitlöks- och persiljesmör
100 g smör
1 vitlöksklyfta
0,5 dl hackad persilja
1 krm örtsalt
Pressa vitlök och blanda med övriga ingredienser. Bred ut på varmt bröd och njut!
Kommentarer
Trackback