Spenatsoppa med ägg och bröd med vitlöks- och persiljesmör

 

En god och kryddig spenatsoppa med undebara bröd med vitlöks- och persiljesmör till :)

 

 

Spenatsoppa med ägg (4 port)

450 g hackad spenat (antingen fryst eller förvälld färsk)

2 dl grädde

4 dl vatten

2 vitlöksklyftor

1 tsk örtsalt

1 tsk timjan

0,5 tsk svartpeppar

1 krm vitpeppar

0,5 krm cayennepeppar

4 ägg

olja till stekning

 

Koka äggen 6-8 min och skär dem i halvor. Stek pressad vitlök ca 1 min i lite olja, tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5-10 min. Häll soppan i skålar och lägg i ägghalvorna. Servera med rostat bröd med vitlöks- och persiljesmör enligt recept nedan.

 

Vitlöks- och persiljesmör

100 g smör

1 vitlöksklyfta

0,5 dl hackad persilja

1 krm örtsalt

 

Pressa vitlök och blanda med övriga ingredienser. Bred ut på varmt bröd och njut!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0