Ärt- och morotsbiffar med potatisgratäng
Väldigt goda ärt- och morotsbiffar som passade bra till potatisgratäng! De får stekas försiktigt så de inte faller isär!
Ärt- och morotsbiffar, 4 port
5 dl gröna ärter
2 medelstora gula lökar
2 medelstora morötter
2 vitlöksklyftor
2 tsk mejram
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl sojamjöl
Kör alla ingredienser i matberedare till en grovkornig massa (alt. mosa ärter, hacka lök och riv morötter för hand och blanda med övriga ingredienser). Forma till biffar med händerna och stek på låg värme tills de får fin färg. Servera gärna tillsammans med potatisgratängen nedan och en grönsallad och njut!
Potatisgratäng, 4 port
800 g potatis
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk timjan
1,5 tsk örtsalt
2 dl grädde
3 dl mjölk
2-3 dl riven ost
Skiva potatis (gärna med skalet på) och purjolök, blanda om vartannat tillsammans med timjan, pressad vitlök och örtsalt i en ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk och toppa med riven ost. Grädda ca 45 min i 200 grader.
Nu blir det nog inget mer inlägg förrän nästa vecka, för nu har jag lagat så mycket mat de senaste dagarna så jag måste äta ur kylen och frysen... :)
Hej hej...
biffarna ser goda ut, ska försöka prova. Men vad är sojamjöl? Kan man byta mot något annat?
Det är mjöl gjort på sojabönor, det är bra eftersom det är fullvärdigt protein i och ger en viss smak till biffarna. Det finns att köpa på avdelningen med torkade bönor, frön och gryn och sånt. Men jag skulle tro att vetemjöl funkar lika bra, brukar vara det i andra biffar.