Rödbetsbiffar med pepparrotskesella och valnötssallad

 

Goda rödbetsbiffar som passade bra till pepparrotskesella och valnötssalladen. Det var en väldigt mättande rätt även om det inte ser mycket ut! Kesellan kan man ju variera efter smak, exempelvis med hackad rödlök i tror jag skulle vara gott eftersom det är väldigt gott till rårakor vilket denna rätt påminde om eller annars naturell kesella tror jag också passar bra.

 

 

Rödbetsbiffar med pepparrotskesella (4 port)

5 mellanstora rödbetor

3 mellanstora potatisar

2 mellanstora lökar

4 ägg

1,5 tsk örtsalt

1 tsk malen svartpeppar

Olja till stekning

 

250 g kesella

1 msk riven pepparrot

 

Blanda kesella med pepparroten. Skala rödbetorna. Riv rödbetor, potatis (gärna med skalet kvar) och lök och blanda med ägg salt och peppar. Forma till biffar och stek på medelhög värme tills de fått stekyta på båda sidor. Servera biffarna med pepparrotskesellan och en bladsallad med hackade valnötter och en god olivolja :P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0