Pasta med morötter, solrosfrön och grädd- och ostsås

 

En pastasås som baseras på lök, vitlök, grädde, parmesan och ytterligare en sorts ost slår aldrig fel! I såsen kan man tillsätta valfri grönsak och nötter eller vad man känner för. I det här fallet har jag tillsatt morötter och solrosfrön, vilket funkade bra!

 

 

(5 port)

500 g tagliatelle

3 st rödlökar

3 vitlöksklyftor, pressade

1,5 dl solrosfrön

5 st medelstora morötter

5 dl grädde

200 g brieost

75 g parmesan

1,5 tsk örtsalt

2 tsk grovmalen svartpeppar

1 krm cayennepeppar

Olja till stekning

 

Hacka lök fint och morötter i små tärningar. Hetta upp olja och stek solrosfrönen tills de börjar bli gyllenbruna (inte bruna, då smakar de bränt). Ta upp solrosfrönen och ställ de åt sidan. Stek lök och morötter ca 5 min, och ta med vitlöken den sista minuten. Tillsätt grädde och kryddorna och låt sjuda 5-10 min. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär bort mögelkanten på brieosten (den löser sig inte i såsen utan klumpar sig) och tärna den. Riv parmesanen. Tillsätt ostarna och låt dem bara smälta i såsen utan att koka. Klipp gärna pastan i mindre bitar med en sax när den är klar och blanda ihop med såsen. Servera med nymalen svartpeppar på!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0