Örtmarinerad pasta- och bönsallad
En fräsch sallad som är god att äta bara som den är utan tillbehör. Rätten lyfts verkligen av en god och fruktig olivolja att ringla över! När det gäller goda och prisvärda olivoljor kan jag varmt rekommendera den spanska delikatessaffären Best of Spain på Geijersgatan 14 B här i Uppsala!
(4 port)
1 pkt kokta kikärtor (230 g avrunnen vikt)
1 pkt kokta stora vita bönor (230 g avrunnen vikt)
200 g pastaskruvar
1 litet isbergssalladshuvud
2 röda paprikor
1 kruka basilika
1 kruka oregano
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk örtsalt
Finare olivolja att ringla över
Skölj bönorna och kikärtorna. Koka pastan enligt instruktionen på förpackningen. Hacka paprika och isbergssalladen. Knip av bladen från oreganon och basilikan, skölj och hacka dem. Blanda alla ingredienser. Lägg upp på en tallrik och ringla en god olivolja över!