Örtmarinerad pasta- och bönsallad

 

En fräsch sallad som är god att äta bara som den är utan tillbehör. Rätten lyfts verkligen av en god och fruktig olivolja att ringla över! När det gäller goda och prisvärda olivoljor kan jag varmt rekommendera den spanska delikatessaffären Best of Spain på Geijersgatan 14 B här i Uppsala!

 

 

(4 port)

1 pkt kokta kikärtor (230 g avrunnen vikt)

1 pkt kokta stora vita bönor (230 g avrunnen vikt)

200 g pastaskruvar

1 litet isbergssalladshuvud

2 röda paprikor

1 kruka basilika

1 kruka oregano

1 dl olivolja

2 msk vitvinsvinäger

1 tsk örtsalt

Finare olivolja att ringla över

 

Skölj bönorna och kikärtorna. Koka pastan enligt instruktionen på förpackningen. Hacka paprika och isbergssalladen. Knip av bladen från oreganon och basilikan, skölj och hacka dem. Blanda alla ingredienser. Lägg upp på en tallrik och ringla en god olivolja över!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0