Örtig ärtsoppa med morot

 

Ärtsoppa är en väldigt underskattad rätt tycker jag, som lätt blir förstörd i många storkök. Rätt tillagad och kryddad smakar den väldigt fräscht och örtigt till skillnad från unket som den lätt kan smaka annars. Servera den gärna med någon rå grönsak så man får i sig mer vitaminer, som t.ex. morot, vitkål eller skivad purjolök. I det här receptet har jag toppat soppan med morot, vilket funkar bra! Så jag tycker att du ska testa det här receptet även om du inte tror att du gillar ärtsoppa!

 

 

(6 port)

500 g torkade ärtor

1,4 l vatten

2 gula lökar, hackade

2 tsk örtsalt

1 msk timjan

2 tsk mejram

1 krm cayennepeppar

4 morötter, rivna

 

Skölj ärtorna. Blötlägg dem i 6-12 h täckta med vatten i en skål. Koka upp ärtor, vatten, lök och örtsalt.  Låt koka ca 1 h. Tillsätt därefter övriga kryddor. Servera soppan toppad med rårivna morötter och en bit bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0