Youghurtcurry med blomkål och bönor
Det här är en väldigt god och kryddig curry som får en syrlig smak av youghurten och tydlig smak av rostade kumminfrön som är så gott!

6 port
1 blomkålshuvud
1 gul lök
250 g champinjoner
2 pkt kokta vita små bönor (460 g avrunnen vikt)
1 pkt kokta borlottibönor (230 g avrunnen vikt)
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk riven ingefära
5 dl youghurt
2 dl grädde
2 tsk örtsalt
1 tsk malen kardemumma
1 msk hel kummin
1 msk gurkmeja
1 krm cayennepeppar
Olja till stekning
Hacka löken, skiva champinjonerna och dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp olja i en gryta. Tillsätt kumminfröna och rosta i ett par minuter. Tillsätt därefter lök, champinjoner och blomkål och stek i 4-5 min. Låt vitlöken och ingefäran steka med den sista minuten. Häll på youghurt och grädde och blanda ner resterande kryddor. Låt puttra i ca 5 min. Rör till sist ner bönorna. Servera gärna tillsammans med råris!