Vegetarisk spaghetti bolognese med oliver
Här kommer en vegetarisk variant av spaghetti bolognese med smaker av oregano, tomater, oliver och en god olivolja. Det här är gott!
5-6 port
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 pkt kokta kikärter (460 g avrunnen vikt)
1 pkt kokta kidneybönor (230 g avrunnen vikt)
130 g gröna oliver (avrunnen vikt)
500 g krossade tomater
1 msk oregano
1 tsk örtsalt
1 tsk svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Olja till stekning
En god olivolja
Hetta upp olja i en gryta. Stek löken i ett par minuter. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare en halvminut. Tillsätt krossade tomater och alla kryddor. Låt puttra ca 5-10 min. Rör ner bönor och oliver. Servera med spagghetti och rngla gärna en god olivolja över hela rätten!
Kommentarer
Trackback