Vegetarisk nachotallrik
En klassiker i vegetarisk tappning! Gör gärna mer ostgratinerade nachos än receptet och ät som snacks, det är farligt gott!
4 port
1 sats stekta svarta bönor (se recpet från april 2011 under ”Majstortillas med stekta bönor och guacamole”)
130 g nachos
100 g riven ost, t.ex. cheddar
2 dl gräddfil
1/2 burk tacosås
2 tomater, finhackade
2 paprikor, finhackade (gärna i olika färg)
1 rödlök, finhackad
200 g majs
Sätt ugnen på 225 grader. Sprid ut nachochipsen på en plåt och sprid ut den rivna osten över. Gratinera i ugnen tills osten smält och börjat bubbla. Det går ganska snabbt, ca 5 min. Tillaga de stekta svarta bönorna enligt recept tidigare i bloggen. Blanda de hackade grönsakerna och majsen. Servera de ostgratinerade nachosen med grönsaker, de stekta svarta bönorna, en klick gräddfil och en klick tacosås.
Gott det ser ut :)