Linsburgare med fetaost och soltorkade tomater och coleslaw
De här burgarna har en härlig medelhavsinspirerande smak. De passar att använda i många sammanhang. Här kommer ett förslag med coleslaw som är så gott!

4 port
1 sats linsburgare (se recept nedan)
1 sats coleslaw (se recept nedan)
1 sats vitlöksyoughurt (se recept nedan)
8 hamburgerbröd (eller valfritt bröd, gärna ett grovt)
8 isbergssalladsblad
1/2 rödlök, skivad
1 tomat, skivad
Tillaga linsburgare, coleslaw och vitlöksyoughurt enligt recept nedan. Servera linsburgarna i hamburgerbröd, med isbergssallad, vitlöksyoughurt, skivad tomat och rödlök.
Linsburgare
2 dl röda linser
2 morötter, grovrivna
1 gul lök, finhackad
1 dl solrosfrön
2 dl havregryn
150 g fetaost, grovt smulad
1 dl strimlade soltorkade tomater
1 tsk örtsalt
1 tsk chilipeppar
2 tsk oregano
Olja till stekning
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda sedan alla ingredienser till burgarna. Forma burgare som är lika stora som de hamburgerbröd du valt och stek i olja till de fått en stekyta på båda sidor (ca 3-4 min per sida). Ger ca 8 burgare.
Coleslaw
400 g vitkål, skivad
2 morötter, skurna i tunna stavar
1/2 rödlök, hackad
2,5 dl créme fraiche
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
Blanda alla ingredienser.
Vitlöksyoughurt
2 dl youghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
Blanda!
Kolla gärna in min Sheinside tävling på bloggen, kram! :*