Kikärtscurry med halloumi
En kryddig tomatsås med kikärter är ju gott, och med halloumi blir det ännu godare! Receptet är inspirerat av ett recept från tidningen Buffé, nr 8, 2014.

4 port
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 pkt kokta kikärtor (460 g avrunnen vikt)
500 g passerade tomater
65 g färsk spenat
400 g halloumi, tärnad
2 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
Olja till stekning
Hetta upp olja i en gryta. Stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg halloumin åt sidan. Stek löken ett par minuter. Tillsätt vitlöken och stek en halvminut till. Tillsätt därefter resterande ingredienser och låt puttra några minuter. Servera med ris.
Åh fantastiskt gott! Perfekt för mig som gillar att äta vegetariskt då och då! :)
//hundredkitchenstories.blogg.se