Kantarellomelett med vitlöksfärskost
Det är mycket godis i den här rätten: kantareller, vitlöksfärskost och äpple. En riktigt bra kombo också!
3-4 port
500 g kantareller
6 ägg
3 dl mjölk
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot
200 g cream cheese
1 vitlöksklyfta, pressad
25 g smör
Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och muskot. Blanda cream cheese med vitlök (alternativt köp en färdig vitlöksfärskost). Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna i den torra pannan. Låt vattnet puttra bort. Tillsätt sedan smör och låt steka i några minuter. Tillsätt äggsmeten och låt steka på medellåg värme tills den stelnat men fortfarande är lite krämig. Peta med en stekspade ner till botten ibland i omeletten så den råa smeten från ovansidan rinner ner till botten och blir tillagad. Klicka ut färskosten över omeletten och låt den smälta något. Servera gärna tillsammans med en äppel- och ruccolasallad!
Lät fantastiskt gott!