Kantarellomelett med vitlöksfärskost

 

Det är mycket godis i den här rätten: kantareller, vitlöksfärskost och äpple. En riktigt bra kombo också!

 

 

 

3-4 port

500 g kantareller

6 ägg

3 dl mjölk

1 tsk örtsalt

1 krm svartpeppar

1 krm vitpeppar

1 krm riven muskot

200 g cream cheese

1 vitlöksklyfta, pressad

25 g smör

 

Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och muskot. Blanda cream cheese med vitlök (alternativt köp en färdig vitlöksfärskost). Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna i den torra pannan. Låt vattnet puttra bort. Tillsätt sedan smör och låt steka i några minuter. Tillsätt äggsmeten och låt steka på medellåg värme tills den stelnat men fortfarande är lite krämig. Peta med en stekspade ner till botten ibland i omeletten så den råa smeten från ovansidan rinner ner till botten och blir tillagad. Klicka ut färskosten över omeletten och låt den smälta något. Servera gärna tillsammans med en äppel- och ruccolasallad!


Kommentarer
Postat av: Linnea

Lät fantastiskt gott!

2014-11-29 @ 01:06:50
URL: http://pappersduva.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0