Bönmos med pistage- och rosmarinhack
Varför inte använda bönmos istället för potatismos!? Till vegetarisk mat passar det ju perfekt eftersom man då inte behöver se till att det finns fullvärdigt protein i tillbehören, utan det passar t.ex. väldigt bra ihop med morotsbiffar (se receptet ”morotsbiffar med solrosfrön”, tidigare i bloggen från juni 2011) enligt bilden nedan. Här är en variant med vita bönor och cream cheese som blir väldigt krämigt och gott!

4 port
2 pkt vita bönor (460 g avrunnen vikt)
200 g cream cheese
0,5 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
100 g pistagenötter, grovt hackade
3-4 kvistar rosmarin, repade
Olja till stekning
Mixa bönor, cream cheese, salt och peppar i en matberedare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek pistagenötterna och rosmarinen i några minuter tills nötterna fått lite färg. Servera moset toppat med pistage- och rosmarinhacket.